Cadeautje van Cees: even rust voor de dappere thuiswerker

Een van de grote voordelen van deze coronatijd is het thuiswerken. Geen reistijd, geen files, meer tijd om te werken. Bovendien kan je tussendoor nog eens een wasje draaien of een boodschap doen en die pakketjes neem je voor de verandering ook zelf aan. Hoewel…

Een van de grote nadelen van deze coronatijd is het thuiswerken. Hoe krijg je je werk überhaupt gedaan, nu videomeetings al je energie opslokken, je voortdurend gestoord wordt door de deurbel of je telefoon, je ondertussen het contact met je collega’s mist en iedereen het vanzelfsprekend lijkt te vinden dat je ook nog even een was draait en boodschappen doet?

Eerlijk is eerlijk: dat zou je nog best kunnen bolwerken, als je maar gewoon op kantoor zat. Zodat je aan het eind van de dag die deur achter je dicht kon trekken en naar huis kon gaan. Even helemaal uitwaaien op de fiets, in de auto hardop lachen om de slechte grappen op de radio, of wegdommelen in de bus met een spotify playlist. Na zo’n moment voor jezelf kon je er thuis weer tegenaan. Nog even doorknallen om de kinderen eten te geven, te badderen, voor te lezen en lekker in te stoppen. En daarna plofte je moe maar voldaan op de bank.

”Als je thuiswerkt, is dat moment voor jezelf er niet meer”

Heimwee naar kantoor

Maar als je thuiswerkt, is dat moment voor jezelf er niet meer. Aan het eind van de dag doe je je laptop dicht en terwijl je door je slaap- of zolderkamer loopt, hoor je de kinderen al huilen. Je partner, die het helemaal gehad heeft, drukt je een baby in de armen (‘ze is doorgelekt’) of een wiskundeboek (‘hij heeft morgen een proefwerk en hij snapt er letterlijk niks van’) en roept dat jij aan de beurt bent om te koken. Je was toch niet vergeten om daar de boodschappen voor te doen, het vuilnis buiten te zetten en de oudste naar voetbal te brengen hè?

Ook als je jezelf hier maar voor een deel in herkent, ligt een burn-out op de loer, of op zijn minst een relatiecrisis. Het zijn rare en voor veel mensen zware tijden. Natuurlijk kan ik dat niet allemaal oplossen. Maar ik kan je wel een cadeautje geven: een moment voor jezelf, onder begeleiding van een fantastische expert op het gebied van creating space.

Moment voor jezelf

Speciaal voor alle dappere thuiswerkers heb ik Ernestine Numan gevraagd om een mini-meditatie te ontwikkelen. Je hebt absoluut geen ervaring nodig en het kost je maar een paar minuten. Ideaal aan het eind van de dag, als je je laptop dichtdoet en je bijna weer in de hectiek van je gezin stort. Je sluit je werkdag af en krijgt een paar minuten echte rust, ontspanning voor lichaam en geest. Ik beloof je: het is heilzaam (en je geliefde zal er ook blij mee zijn).

Ben jij ook toe aan een heel klein beetje tijd voor jezelf, elke dag? Luister naar de mini-meditatie hieronder. Geniet ervan!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.